2008. gada 21. jūl.

Referenduma gaidās 4

2007. gada 13. jūnijs, Delfi

    Rīt būs 14.jūnijs. Lasot komentārus, viegli iedomāties kā tas bija. Latvieši stāvēja ceļa malā, čukstēja un neko nedarīja. Nē, viņiem todien bija jāpļauj, nebija laika aiziet aizsargāt savu valsti. Tāpat kā 30. maijā pēc 67 gadiem. Cik ilgi vēl skatīties šo cirku? Kāds būs nākamais eksperiments? Latviešu barošana ar dustu? Un ko darīt pārējiem? Vai paklausīgi maksāt nodokļus, lai vēl kāds profesionālis varētu nopirkt sev jaunu džipu?

2007. gada 15. jūnijs, Delfi

    Gribētu atvainoties par to, ka raksta "Dienvidu tilts dārdzībā pārspēj pasaules piemērus" komentārā sajaucu 17.jūniju ar 14.jūniju. Tomēr starp šiem datumiem ir likumsakarība. Kā sacīt jāsaka, ja turēs rokas klēpī, tad kārs zobus vadzī kaut kur Sibirijā. Kas attiecas uz ziedojumiem, matemātika ir ļoti vienkārša. Nākamajos 20 gadus katram strādājošam Latvijas nodokļu maksātājam būs jāziedo aptuveni 5 lati mēnesī Dienvidu tilta celtniecības izdevumu segšanai. Zatlera atbalstītāji nav pieraduši kaut ko lūgt tautai. Un vēl būs Gaismas pils ar koncertzāli. Varbūt es kļūdos, bet man šķiet, ka 14 tūkstoši ir mazāk nekā miljards.

2007. gada 27. jūnijs, VDiena

   Ir tāda anekdote par baltkrieviem. Bija pakārts baltkrievs. Viņš dienu karas, otru, bet vēl joprojām ir dzīvs. Viņam vaica "Kā tev izdevās izdzīvot?" - "Pricjarpeusja (piecietis)". Izskatās, ka latviešu spēja pieciest ir tikpat liela kā baltkrieviem.
    Ja agrāk izdevās veiksmīgi nozagt to, ko izveidojušas iepriekšējas paaudzes, arī bez lielām ķibelēm tūkšot laikabiedru kabatas, tad Dienvidu tilts atklāja iespēju apčakarēt tos, kas tagad tikai mācās skolā.

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru