2008. gada 24. jūl.

Referenduma gaidās 5

2007. gada 21. jūnijs, Delfi, sakarā ar Ivara Ījaba viedokli raidījumā «Kas notiek Latvijā?»

   Ir vēl viens Latvijas demokrātijas slīdēšanas uz leju iemesls. Pēc iestāšanās ES notika gudrākas un uzņēmīgākas sabiedrības daļas aizbraukšana. Pēdējo 15 gadu laikā visiem bijušajām socialistiskā bloka valstīm bija izdarīts kaut kas līdzīgs lobotomijai. Varbūt  Krievija šīs smadzeņu izsūkšanas dēļ cietusi visvairāk. Un tagad rietumu demokrātijas ir sašutumā par šo pērtiķu ar atombumu uzvedību. Bet varbūt bija vērts par to padomāt papriekš? Ja Dievs apdāvinājis cilvēku ar smadzenēm, tad droši vien nevis tikai tādēļ, lai viņš varētu izgudrot ložmetēju vai atombumbu.
    Ši iemesla dēļ šodien Latvijā tik viegli ļaudīm iesmērēt pozitivizma sajūtu, it īpaši ņemot vērā, ka socialistiski ieradumi vēl nav aizmirsti. Tieši uz šīm paražām balstās realpolitika. Kaut kāds politbirojs vai makoņtēvs īsteno Dieva nolūku šajā Zemes daļā. Un tie, kas cenšas apšaubīt šīs valdes dievišķumu ir vismaz kvaukšķi. Izejot no šiem apstākliem, pēdējā laikā internetā bieži pausta tieksme aizmukt no šejenes var izraisīt valdošajā koalicijā tikai sajūsmu.


2007. gada 28. jūnijs, Delfi, veltīts dzīvojošiem ārzemēs latviešiem

   Dzīve Anglijā vai Zviedrijā bez šaubām ir labāka nekā šeit. Tomēr ir viena neērtība. Jūs izmantojat priekšrocības, par kurām savā laikā cīnījās vietēji iedzīvotāji. Visa šī labklājība viņiem ne no zila gaisa nokrituša. Un tagad jūs braucat turp tāpēc, ka jums ir slinki cīnīties ar taukmūļiem par labu dzīvi šeit. Vieglāk stastīt par to, cik bezcerīgi pūlēties kaut ko mainīt Latvijā. "Posts ir jūsu galvās" kā teicis profesors Preobraženskis. Un nevar cerēt uz kaut kādu cieņu no vietējiem iedzīvotājiem, tieši otrādi. Jūs gatavi strādāt par mazāku algu un tas nozīmē, ka jūs atvedāt sev līdzi savas vergu paražas un izplatat tur. Turklāt Londonā lamāšanu krievu valodā var sadzirdēt biežāk nekā Rīgā. Tie, kas strādāja WTC arī domāja, ka labi iekārtojušies.
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru